ECONO-NET™
I malé projekty si zaslouží velkou podporu.
Vlákno pro střední zatížení, které efektivně omezuje smršťovací trhliny a současně zvyšuje odolnost a trvanlivost betonu.
FORTA ECONO-NET™ je polypropylenové vlákno vyráběné ze 100% nového polypropylenu v síťové (fibrilované) formě jako rozptýlená výztuž betonu. Používá k omezení smršťování betonu v plastickém i vytvrzeném stavu, zlepšení rázové odolnosti, zvýšení únavové odolnosti a houževnatosti betonu. Toto vlákno pro střední zatížení poskytuje výborné zakotvení, dlouhou životnost a díky fibrilovanému tvaru a dostatečné délce i dobré mechanické vlastnosti. Vlákno je nekorozívní, nemagnetické, chemicky inertní a 100% odolné vůči alkáliím.
Hlavní přínosy
-
Prodlužuje životnost desky
-
Omezuje tvorbu smršťovacích trhlin v plastickém i vytvrzeném stavu
-
Omezuje trhliny při sedání betonu
-
Poskytuje nominální rázovou odolnost
-
Zvýšuje pozlomovou pevnost
-
Zvyšuje houževnatost
-
Poskytuje 3D výztuž proti mikrotrhlinám
-
Zlepšuje odolnost proti cyklům mrznutí a tání
Pro všechny vaše potřeby
Vlákno FORTA ECONO-NET™ se používá zejména pro betonové desky pokládané přímo na podloží, povrchové vrstvy, obrubníky, vjezdy a chodníky, podlahy v suterénech a garážích, pohledovém a barveném betonu, prefabrikátech, vodních nádržích a kanalizačních nádržích – všude tam kde je požadována vysoká účinnost vlákna a kde je v první řadě požadováno omezení smršťovacích trhlin při současném zlepšení trvanlivosti betonu. Použití vlákna nevyžaduje žádné změny v receptuře a způsobu pokládání betonové směsi.
Ideální pro cementové potěry
Vlákno FORTA ECONO-NET™ se díky své schopnosti téměř eliminovat smršťovací trhliny skvěle hodí jako rozptýlená výztuž do cementových a betonových potěrů. Proto je ECONO-NET™ volbou mnoha českých podlahářských firem, které se specializují na tento typ podlah.
Jednoduché dávkování
Doporučené základní dávkování vlákna ECONO-NET™ je 0,9 kg / m3 betonu. Vlákno se přidává v předbalených sáčcích přímo do míchacího zařízení v průběhu nebo po promíchání ostatních složek, před přidáním vody. To zaručuje dokonalé a hladké rozmíchání.